DATE IDENTIFICARE (actualizat martie 2020)

BISTROMAR LA TIMONA S.R.L / Reg. com.: J40/13911/2017 / CIF: 38064079

Capital social: 200 lei / Punct de lucru : Intrarea Binelui 1A Bucuresti, sector 4

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE ALFREDO SEAFOOD (www.alfredoseafood.ro)

Folosind acest site acceptați termenii și condițiile de folosire, politica de confidențialitate, dar și alte notificări ce apar în cadrul site-ului. Daca vă înscrieți la sistemul nostru de Newsletter acceptați termenii prezentați în acest document. În caz de neacceptare, nu puteți să folosiți aceste servicii și acest site. Termenii și condițiile de utilizare ale acestui site se pot modifica fără o notificare în prealabil. Schimbările vor intra în vigoare imediat după actualizarea pe site. Acceptarea de a revedea periodic condițiile de utilizare ale acestui site reprezintă o acceptare a schimbărilor apărute.

Drepturile de autor

Produsele comercializate pe site-ul alfredoseafood.ro sunt originale. Întregul conținut al alfredoseafood.ro este protejat conform legii dreptului de autor și a legilor privind dreptul la proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente aparținând site-ului www.alfredoseafood.ro se pedepseşte conform legilor în vigoare. Conținutul acestui website (text, grafică, logo, icon-uri, imagini) sunt proprietatea BISTROMAR LA TIMONA S.R.L și cad sub incidența dreptului de autor prevăzut de legea română. Dreptul de autor pentru anumite texte (articole) sunt reproduse sau adaptate de Alfredo Seafood cu acceptul autorilor menționați la sfârșitul acelui text. Dreptul de autor pentru siglele și sloganele partenerilor și colaboratorilor noștri le aparțin acestora, și sunt reproduse cu acceptul lor.

În situația în care doriți să raportați orice problemă legată de drepturile de proprietate intelectuala, vă rugăm să ne scrieți la adresa office@bistromar.ro sau ne puteti contacta la numarul de telefon +40314254273 – Raluca Popa.

Absolvire de răspundere

Utilizarea acestui site și toate informațiile prezentate, descărcate sau accesate de pe acest site sunt oferite ca atare, fara garanții de orice fel. Informațiile conținute pe site sunt folosite de vizitatori pe propriul lor risc. alfredoseafood.ro nu va fi responsabil pentru daune-interese directe, indirecte cauzate și reieșite din utilizarea acestui site.

alfredoseafood.ro nu va fi responsabil pentru probleme sau disfuncționalităti ale sistemelor de internet, furnizorilor de acces pe internet, calculatoare, echipamente sau alt element ce poate cauza stricăciuni ca rezultat al utilizării acestui site.

alfredoseafood.ro își rezervă dreptul să modifice pagini de pe site, să le oprească temporar sau permanent, sau să interzică accesul, fără o notificare în prealabil către utilizatori.

Garanția si returul produselor

Alfredo Seafood, in functie de produsul achizitionat, acorda garantie conform prevederilor Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora („Legea nr. 449/2003″). Se precizeaza ca produsele alimentare nu beneficiaza de garantie. Garantia este practic limitata la durata de pastrare a produselor.

La receptionarea marfii, clientul este incurajat sa se asigure ca produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Client poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea Produsului sau poate solicita inlocuirea Produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Inlocuirea Produsului este posibila in limita stocului disponibil.

Clientul poate returna in termen de 24 de ore produsele achizitionate de pe Site,in urmatoarele situatii:

  • Ambalajul prezinta deteriorari severe, cu exceptia produselor alimentare;
  • Produsele au fost livrate/ facturate gresit;
  • Produsele prezinta defecte de fabricatie;
  • Produsele nu respecta continutul mentionat in momentul Comenzii;
  • Produse cu defecte calitative.

Alfredo Seafood poate sa refuze Produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune-interese sau despagubiri:

In cazul inlocuirii Produsului achizitionat cu un alt Produs sau de un tip diferit

In cazul in care Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (ex. in ambalajul original cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

In cazul in care aducerea la conformitate sau inlocuirea Produselor neconforme nu este posibila, rambursarea contravalorii Produselor respective se va face in termen de cel mult 24 de ore de la returnarea produsului neconform catre curier sau in punctul de ridicare indicat de catre Alfredo Seafood.

Dreptul de retragere

In conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in contractele incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea sui completarea unor acte normative („OUG nr. 34/2014”), Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul, in termen de 14 (paisprezece) zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Termenul de 14 zile curge de la data in care Clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Client, intra în posesia fizica a produselor. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a Produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

Clientul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

In situatia in care Clientul notifica intentia de denuntare unilaterala a Contractului conform prezentului capitol, Vanzatorul are obligatia de a rambursa a sumele platite de catre Client, inclusiv costurile livrarii, fara intarziere nejustificata, dar nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului. Alfredo Seafood ramburseaza sumele antementionate folosind aceeasi modalitate de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala.

Cu excepţia cazului în care Alfredo Seafood s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, acesta poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au făcut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Clientului conform careia acesta a trimis produsele către Alfredo Seafood, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

Returnarea produselor

Acceptarea returului produselor depinde de indeplinirea urmatoarelor conditii si/sau incadrarea in anumite categorii :
Nu se accepta returnarea si nu se ramburseaza produsele alimentare din categoria peste (congelat sau proaspet), fructe de mare si legume–fructe congelate.

FRAUDA

Alfredo Seafood nu solicita Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale de tip conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

Alfredo Seafood isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Client ar fi/ este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Alfredo Seafood. Clientul va informa Alfredo Seafood asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact indicate de Alfredo Seafood.

Alfredo Seafood nu promoveaza SPAM-ul. Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail in Magazinul Web poate opta pentru dezactivarea Contului de Client aferent acestei adrese de e-mail, sau pentru dezabonare de la primirea de newsletter-e/alte comunicari comerciale/promotionale.

Comunicarile realizate de catre Alfredo Seafood prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

LIMITARE DE RESPONSABILITATE

Alfredo Seafood nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Site-ul sau continutul acestuia, altfel decat in limita prevederilor inscrise in cadrul Termenilor si Conditiilor.

Alfredo Seafood nu garanteaza Clientului acces la Serviciul oferit prin intermediul Site-ului, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma, prin parcurgerea etapelor de inregistrare mentionate in cadrul Termenilor si Conditiilor si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral Continutul, de a reproduce partial sau integral Continutul, de a copia, sau de a exploata orice Continut in orice alta maniera sau de a transfera vreunui tert orice Continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Alfredo Seafood.

Site-ul www.alfredoseafood.ro poate contine legaturi conexe (numite hyperlink-uri sau link-uri), care permit conectarea automata la diferite site-uri de Internet. Aceste site-uri conexe sunt proprietatea unor terti si sunt administrate de acestia. Alfredo Seafood nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor Site-uri la care se ajunge prin legaturi din Continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele Site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Alfredo Seafood este exonerat de orice vina in cazul utilizarii Site-urilor si/sau al Continutului transmis catre un Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul Site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Alfredo Seafood, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

Alfredo Seafood nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

Serviciul va fi potrivit cerintelor Clientului;

Serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

Produsele/Serviciile obtinute gratis sau contra cost prin intermediul Serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului;

In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor, operatorii, administratorii si/sau proprietarii website-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/ legatura/ tranzactie/ colaborare/ etc. care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Magazinelor Web.

Alfredo Seafood nu este responsabila pentru prejudiciile ce pot fi create ca urmare a folosirii neautorizate a informatiilor de pe Site.

Alfredo Seafood nu este responsabila pentru eventualele costuri si/sau pierderi de orice fel suportate/rezultate ca urmare a folosirii informatiilor de pe Site.

Fotografiile prezentate in sectiunile “Promotii” si “Produse noi” nu creeaza obligatii in sarcina Alfredo Seafood in sensul ca Alfredo Seafood nu isi asuma raspunderea pentru eventualele greseli de text sau pentru preturile postate. Oferta produselor prezentate in aceste sectiuni este valabila in limita stocului disponibil.

RASPUNDERE

Alfredo Seafood nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Alfredo Seafood a oricareia dintre obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Linkuri către alte pagini web

Paginile web ale Alfredo Seafood conţin linkuri către alte pagini web. Alfredo Seafood nu răspunde pentru practicile de securitate sau de conţinutul altor pagini web.

Întrebări/comentarii si exercitarea drepturilor

Alfredo Seafood va răspunde la toate solicitările rezonabile pentru a revedea şi datele dvs. personale, pentru a corecta, modifica sau şterge orice neregularităţi. Dacă aveţi orice fel de întrebări sau comentarii în legătură cu Politica de securitate a datelor personale de la Alfredo Seafood (de ex. revederea sau actualizarea datelor dvs. personale), vă rugăm să ne contactati.

Obligațiile utilizatorilor

Utilizatorii sunt răspunzatori de informațiile furnizate la crearea contului pe alfredoseafood.ro, precum și de modul cum îl administrează si cum își păstrează și folosesc parola. alfredoseafood.ro nu își asumă răspunderea dacă utilizatorul își înstrăinează sau divulgă parola unei terțe persoane și de accesarea contului de către alte persoane decât utilizatorul contului.

Utilizatorii au obligația să respecte urmatoarele reguli în folosirea serviciului alfredoseafood.ro:
1. Nu vor încărca viruși, troieni sau alte scripturi pe site și nu vor încerca să obțina acces la servere, computer, conturi sau baze de date.

2. Nu vor încărca, posta sau comenta pe site mesaje sau poze ce au un conținut discriminatoriu, rasist, amenințător, obscen, pervers, jignitor, calomnios sau sunt contestabile.

3. Nu vor încălca drepturile de proprietate individuală, drepturile de confidențialitate, sau oricare alte drepturi de proprietate ale celorlalți;

4. Nu vor oferi informații false despre ei și nu vor încerca să ne înșele asupra identității și nici să se folosească pentru a prelua date de la alți utilizatori fără consimțământul acestora, sau de a trimite mesaje de tip spam;

alfredoseafood.ro își rezervă dreptul să blocheze accesul și să șteargă contul celor care nu respectă aceste obligații. Orice încercare de a accesa datele personale ale altor utilizatori, baza de date a site-ului este considerată tentativă de fraudă a site-ului și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Comandă și preț

Prețurile afișate sunt finale. Prețul de pe factură va fi același cu prețul afișat pe site la momentul comenzii, la care se adaugă costurile de livrare. In cazul in care sunt produse care se cantaresc si unde pot aparea diferente de pretul, clientul este anuntat inaitne de livrare de costul final al comenzii. Stocul de pe site este actualizat la 3-5 zile, insa confirmarea certa privind disponibilitatea produsului urmeaza sa fie anuntata catre client dupa plasarea comenzii telefonic sau prin email.

Pozele au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din pagina produsului, unele date, etichete și ambalaje pot fi modificate fără notificare sau pot conține erori de scriere în pagină. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați prin metodele afișate pe site.

Pentru a finaliza comanda, utilizatorul va alege modalitatea de plată: ramburs (la livrare) sau plata prin transfer bancar.

Conciliere clienți nemultumiți

Daca apar probleme cu o comanda puteti lua legatura cu dna. Raluca Popa: +40314254273 | office@bistromar.ro. Pentru sesizarile prin email vom raspunde in 48 de ore mesajelor dumneavoastra.

Litigii

Orice litigiu apărut în utilizarea serviciului alfredoseafood.ro va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată romane.

MODALITATI DE COMANDA

Comanda online

Non stop puteti plasa o comanda online. Pentru a inregistra o comanda este necesar sa aveti cont pe site-ul www.alfredoseafood.ro. Va puteti loga in contul existent sau puteti realiza un cont nou, accesand link-ul “Autentificare”.

Dupa autentificare puteti adauga produsele in cos. Dupa adaugarea produselor in cos, in partea dreapta sus puteti verifica costul final si produsele selectate. Pentru a trimite comanda se apasa butonul “Plateste” urmand in continuare pasii prezentati in care selectati adresa de livrare, datele de facturare, dar si modalitatea de plata si livrare, la ultimul pas urmand finalizarea comenzii.

MODALITATEA DE LIVRARE

Bucuresti si Ilfov. Livrare in 24h*. Cost transport: 30 lei.

*Produsul este livrat la adresa stabilita de dumneavoastra in maxim 24h, daca acesta se afla in stoc si daca este plasata comanda in urmatoarele conditii. Comandă luni-vineri până în ora 16.00 și ai livrare a doua zi! Toate comenzile plasate după ora 16.00 vineri, sâmbătă și duminică, au livrare marți.

Transportul este asigurat de Alfredo Seafood prin propriile masini cu temperatura controlata. Produsele se livreaza doar pe teritoriul Romaniei.  Inainte de expeditia coletului, va este comunicat costul final al transportului.

Costul de livrare este afisat in pagina de confirmare comanda. Pentru comenzi de minim 300 lei, transportul este gratuit in Bucuresti si Ilfov.

România – Livrare in 3-5 zile lucrătoare. Cost transport: 40 lei.

  1. ALBA IULIA
  2. ARAD
  3. BACAU
  4. BRASOV
  5. CLUJ
  6. CONSTANTA
  7. CRAIOVA
  8. DEVA
  9. RM VALCEA
  10. ORADEA
  11. PITESTI
  12. PLOIESTI
  13. IASI
  14. TIMISOARA
  15. SUCEAVA
  16. SIBIU
  17. BUZAU
  18. FOCSANI
  19. GALATI
  20. BRAILA

MODALITATEA DE PLATA

1. Plata cu numerar la livrare (ramburs) – Plata se face la curieri, in numerar, in momentul in care ajung produsele.

2. Plata online prin platforma Netopia Payments.

3. Plata prin transfer bancar pentru comenzile care nu sunt din Bucuresti sau Ilfov.

După plasarea comenzii echipa noastră urmează să vă anunțe costul final al produselor în funcție de greutatea acestora, iar în momentul în care comanda este gata pentru livrare se va trimite pe email factura pentru plată. Produsele se vor livra după ce primim confirmarea de plată.

Contact: +40314254273 Raluca Popa| office@bistromar.ro

Copyright © 2020 Alfredo Seafood (alfredoseafood.ro)

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului: 021/9551 ÷ http://www.anpc.gov.ro/

[/fusion_tab][fusion_tab title=”Politica Cookie” icon=””]

DATE IDENTIFICARE (martie 2020)

BISTROMAR LA TIMONA S.R.L / Reg. com.: J40/13911/2017 / CIF: 38064079

Capital social: 200 lei / Punct de lucru : Intrarea Binelui 1A Bucuresti, sector 4

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE ALFREDO SEAFOOD (www.alfredoseafood.ro)

Politica Cookie

1. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de BISTROMAR LA TIMONA S.R.L cu sediul in Str.Banu Antonache, Floreasca Bucuresti Sector 1, Punct de lucru: Intrarea Binelui 1A Bucuresti, sector 4 (denumita in continuare Alfredo Seafood).

2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

3. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Alfredo Seafood pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

4. Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Folosim cookie din platforma magazinului online pentru a putea personaliza navigarea pe site (recomandari de produse si accesorii);

Folosim formular online  pentru inscriere adrese de email in campaniile de Newsletter;

Folosim modul al companiei de livrare Fan Courier, pentru a putea calcula costul de livrare;

Folosim modul Google Analytics pentru preluare de date privind activitatile din pagina ale vizitatorilor (accesari, deschideri de pagini, produse vizualizate, navigare in site);

Aceste module colecteaza adresele IP;

Modulul Fan Courier colecteaza datele introduse de utilizator in contul de pe site (email, adresa, date contact);

Modulul Google Analytics colecteaza informatii privind activitatea din site (pagini vizitate, numar de accesari, activitate in site).

Cookie Google Analytics:

Google Analytics este un instrument simplu, ușor de utilizat, care ajută proprietarii site-urilor să măsoare modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul site-ului web. Întrucât un utilizator navighează între pagini web, Google Analytics oferă etichetelor (bibliotecilor) JavaScript de proprietari de site-uri pentru a înregistra informații despre pagina pe care un utilizator le-a văzut, de exemplu adresa URL a paginii. Bibliotecile JavaScript Google Analytics utilizează cookie-urile HTTP (este o bucată mică de date trimise de pe un site web și stocată pe computerul utilizatorului de către browser-ul utilizatorului în timp ce utilizatorul navighează.) Cookie-urile au fost proiectate să fie un mecanism sigur pentru ca site-urile web să-și amintească informațiile de stat sau pentru a înregistra activitatea de navigare a utilizatorului) pentru a “aminti” ce a făcut un utilizator pe paginile anterioare / interacțiuni cu site-ul Web.

Informațiile generate de cookie despre utilizarea acestui site (inclusiv adresa dvs. IP) sunt transmise și stocate pe un server Google

Google Analytics acceptă două biblioteci JavaScript (etichete) pentru măsurarea site-ului web:

utilizarea cookie-urilor analytics.js

Biblioteca JavaScript analytics.js face parte din Universal Analytics și utilizează module cookie primare pentru:

– Distinge utilizatorii unici

– Accelereaza rata solicitării

Atunci când se utilizează fragmentul JavaScript recomandat, analytics.js stabilește modulele cookie pe cel mai înalt nivel de domeniu. De exemplu, dacă adresa site-ului dvs. Web este blog.example.co.uk, analytics.js va seta domeniul cookie la .example.co.uk. Setarea cookie-urilor pe cel mai înalt nivel al domeniului permite utilizatorilor să fie urmăriți între subdomenii fără nicio altă configurație.

utilizarea cookie-urilor ga.js

Baza de date ga.js JavaScript utilizează module cookie primare pentru:

– Determina ce domeniu să măsurați

– Distinge utilizatorii unici

– Accelereaza rata solicitării

– Reține numărul și ora vizitelor anterioare

– Aminteste informațiile sursei de trafic

– Determina începutul și sfârșitul unei sesiuni

– Aminteste valoarea variabilelor personalizate la nivel de vizitator

În mod implicit, această bibliotecă stabilește module cookie pe domeniul specificat în proprietatea browserului document.host și stabilește calea cookie la nivelul rădăcină.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:
Cookie-uri de performanta a site-ului
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
Cookie-uri pentru geotargetting
Cookie-uri de inregistrare

COOKIE-URI DE PERFORMANTA
Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

COOKIE-URI PENTRU ANALIZA VIZITATORILOR

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

COOKIE-URI PENTRU GEOTARGETTING

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.
Cookie-uri pentru inregistrare Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

6. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

8. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).

Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.

Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

9. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.

Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

10. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatorul link:
http://www.youronlinechoices.com/ro/