Principalul ingredient şi, totodată, “secret” al succesului Alfredo Seafood, spune antreprenorul Mihai Cristian Dărmănescu, este pasiunea pentru peşte. La aceasta se adaugă, desigur, perseverenţa şi experienţa acumulată de-a lungul anilor, căci importul de peşte şi fructe de mare este genul de afacere care necesită atenţie la detalii, timp de reacţie rapid, investiţii şi inovaţie.

Alfredo Seafood este un brand 100% românesc, a cărui poveste începe în 2001 odată cu primul camion de macrou adus în ţară. A urmat în acelaşi an înfiinţarea primului depozit, la Galaţi, inaugurarea fabricii de la Constanţa în 2006, iar şase ani mai târziu deschiderea platformei de prelucrare şi procesare din Bucureşti. În 2017, compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 20 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2016. Viteza de reacţie, coordonarea optimă cu multiplii furnizori, sistemele interne de management şi control ale fluxurilor operaţionale specifice acestei activităţi contribuie la menţinerea profita bilităţii unei afaceri în care costurile logistice sunt ridicate.

Logistica, o cursă contracronometru

Brandul Alfredo Seafood reprezintă încununarea a 17 ani de experienţă în importul de peşte şi fructe de mare din zone dintre cele mai diverse: de la apele Europei (Grecia, Italia, Spania, Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franţa, Portugalia), la apele Atlanticului de Nord, coastele Canadei şi ale Statelor Unite din Pacificul de Nord, până la Alaska, Atlanticul de Sud, Mediterana, China, India, Vietnam sau insulele Falkland. Compania aduce pe piaţa din România atât soiuri marine proaspete, din cele mai curate ape ale Europei, dar şi produse congelate din regiuni îndepărtate ca SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Tonul roşu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveţii sălbatici de Argentina, pagel, scorpia de mare, seriola, limba de mare, calcanul, peştele spadă, scoicile St. Jacques, stridiile, langostinele sunt câteva dintre specialităţile oferite de Alfredo Seafood.

Alfredo Seafood dispune de o echipă de 56 de angajaţi şi de un depozit cu camere frigorifice coordonate de sisteme de ultimă generaţie. Compania utilizează un mix de soluţii de transport, de la cel maritim, în cazul destinaţiilor îndepărtate, când peştele este congelat, până la transportul aerian, în cazul produselor exotice sau rutier, pentru peştele ce provine din Europa. Produsele proaspete ajung la raft într-un interval de timp ce variază între 24 şi 70 de ore din momentul capturii. De asemenea, pentru a putea aduce şi distribui în România produse la un nivel de calitate ridicat, a fost gândit şi implementat un sistem de achiziţionare şi transport extern şi intern, pe rute terestre şi aeriene.

Produsele proaspete ajung la raft în 24-70 h din momentul capturii

Articol complet aici: https://www.intermodal-logistics.ro/alfredo-seafood-o-afacere-sea-to-table

Comentarii recente

    Vrei să afli mai multe despre noi?

    Pescarul Alfredo Seafood este aici să te ajute cu mai multe informații.