Macrou
Macrou
Macrou

Macrou

Lat: Scomber scombrus
Voturi (0):
Descriere Macrou
Comentarii

Lat: Scomber scombrus

Macroul are dungi albastre pe spate, de obicei are cam 30 cm insa poate ajunge la o lungime de 50 de centimetri si poate trai pâna la 17 ani. Corpul are o culoare verde - albastruie, care se transforma în abastru – argintiu când este capturat.
Macroul strabate Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Marea Nordului în grupuri mari.
Pentru pescuit sunt utilizate barcile de pescuit de dimensiuni diferite, de la cutere care pescuiesc cu plase de-a lungul coastei pâna la vapoare prevazute cu navoade. Dispozitivele principal de pescuit pentru macrou sunt traulele.
Macroul are o aroma tipica speciilor sale si carnea acestuia este foarte suculenta. În plus, oasele pot fi usor eliminate. Carnea sa aromata si frageda are o culoare rosie - maronie. Macroul este folosit crud in prepararea de sushi. Poate fi servit ca un pe?te întreg umplut cu felii de lamaie si ierburi mediteraneene în cuptor sau pe gratar.
Pielea este cel mai bine sa fi  îndepartata numai înainte de consum, astfel încât carnea sa ramana  suculenta.