Piața de Creveți

Piața de creveți în România a continuat să crească cu aproximativ 15% în primul trimestru din 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut, urmărind tendința ascendentă a ultimilor ani.

Preferințe

Astfel, în preferințele românilor, pe segmentul fructelor de mare, creveții sunt pe primul loc cu 50% din totalul vânzărilor, urmați de scoici, cu aproximativ 15% și calamar, cu 7%, se precizează într-un comunicat al companiei.

La finalul anului 2022, valoarea segmentului fructelor de mare în România era de peste 60 de milioane de euro, potrivit calculelor Alfredo Seafood.

Consum

Consumul de creveți crește în contextul în care consumatorii din România au devenit, în ultimii ani, tot mai interesați de o alimentație sănătoasă, bazată pe diete mediteraneene, consideră reprezentanții companiei.

Această tendință s-a manifestat încă din 2020 și s-a accentuat, în ultimii ani. La nivelul portofoliul companiei, creveții au fost cele mai vândute fructe de mare în primul trimestru din 2023, înregistrând o creștere cu peste 30% față de primele luni din 2022. Diferitele sortimente de creveți au cumulat aproximativ 60% din valoarea vânzărilor, urmați de scoici, calamar și caracatiță, fiecare totalizând sub 10%.

Cum îi gătesc?

Inspirația bucătarului